Pomysł na smaczne śniadanie? Oto pyszna pasta jajeczna z łososiem, która zaspokaja zawsze mój głód, a w połączeniu z tostami stanowi doskonałe śniadanie. Jednak pasta jajeczna nie musi być obowiązkową w śniadaniowym menu, równie dobrze możemy ją spożywać na 2 śniadanie bądź na wczesną kolację. Polecam.
Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo, kawałek wędzonego łososia, 1 cebula czerwona, 2 duże ogórki konserwowe, ząbek czosnku, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany, sól, pieprz.
Przygotowanie:
Jajka kroimy w jak najdrobniejszą kostkę, dodajemy do nich rozdrobnionego łososia, posiekaną w cebulę i ząbek czosnku. Dodajemy posiekane ogórki i wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez wymieszany wcześniej ze śmietaną. Pastę jajeczną podajemy najlepiej z tostami.
Życzę smacznego.